Het standaardwerk over fermenteren
Verrot lekker
OverzichtHet 'Verrot lekker' fermentatie boek in het kort
Betreft een in 2021 volledig herziene uitgave van de eerdere ook populaire 4e versie van Verrot lekker.
Nu met 2 extra hoofdstukken en 26 nieuwe recepten.
Een prachtig boek over alle facetten van fermenteren van groente, fruit, kruiden en - inderdaad - ook kefir. Een zeer compleet en mooi geïllustreerd boek, goed leesbaar en toegankelijk.
Gaandeweg het lezen zult u steeds meer kriebels voelen om niet alleen leuke recepten uit te proberen, maar ook gezondere voeding tot u te nemen. Het koksmes snijdt dus aan twee kanten!
Samenvatting fermenteerboek Verrot lekker
"Sinds de verschijning van Verrot lekker in 2015 heeft fermenteren in Nederland een vlucht genomen en zijn er meer dan 20.000 exemplaren van dit boek bij enthousiaste fermenteerders terechtgekomen. Tijd dus, voor een herziene uitgave, met twee volledig nieuwe hoofdstukken.
Eén hoofdstuk over basis fermentatietechnieken en het spectaculaire hoofdstuk ‘Verrot Spannend’ met zesentwintig bijzondere recepten voor de gevorderde fermenteerder. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren; een techniek die opnieuw in opkomst is.
Het past dan ook helemaal in de trend van gezond eten en het verduurzamen van voedsel. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen hier aan bod: niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen.
Auteur Christian Weij legt zijn basisregels uit en introduceert je in de wereld van het fermenteren. Christian Weij is fooddesigner, fermentatiespecialist en eigenaar van de culinaire speeltuin Het SmaakPark in Ede. Hij geeft geregeld fermentatieworkshops en masterclasses in binnen- en buitenland en heeft honderden topchefs aan het fermenteren gekregen.
“Fermenteren is een opvallende trend. Topchefs als Jonnie Boer zijn heel erg in de weer met fermenteren.” – Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher “Verrot Lekker, een te gek boek met een wereld aan informatie over fermenteren en zelf inmaken van groente en fruit."
Gefermenteerde groenten, kefir, kombucha, zuurkool etc.
Op zoek naar een boek wat alle aspecten van zelf fermenteren uitlegt en met foto's en vele fermentatie recepten, dan heeft u hier een goede keuze aan. Het beschrijft alles wat je nodig hebt aan fermentatiespullen (die wij zo goed als allemaal leveren), maar ook stap voor stap instructie voor een goed eindresultaat.
Boekgegevens fermentatieboek
Auteur | |
Uitgever | Bertram + De Leeuw |
Soort | Met illustraties |
Taal | Nederlands |
Gewicht | 1,238 kg |
Druk | 1 |
Datum | Mei 2021 |
NUR | 440 |
Cover | Hardcover |
Bladzijden | 368 |
ISBN13 | 9789461562777 |
Product breedte | 203 mm |
dikte | 34 mm |
lengte | 249 mm |
Uitspraken over het "vernieuwde", oude fermenteren
"Fermenteren is een opvallende trend. Topchefs als Jonnie Boer zijn heel erg in de weer met fermenteren." (Hans Steenberger, Foodtrendwatcher)
"Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik zout toevoeg, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zuurkool." (Christian Weij)
Vergelijken met vorige versie Verrot lekker
De oude versie is waarschijnlijk nergens meer te krijgen (mogelijk wel tweedehands). Maar hier kunt u de boekgegevens van oude versie van Verrot lekker inzien.
Meer informatie over verrot lekker en fermenteren?
Meer informatie en fermentatie recepten op Verrot lekker website.
Mutatiedatum: 08-05-2024
Lengte
24,9 cm
Breedte
20,2 cm
Hoogte
3,4 cm
Barcode
9789461562777
Gewicht
0,49 Kg
Producent/Merk
Bertram en De Leeuw