100% Biologische oersuiker of sucanat

Biologische oersuiker

Artikel 6 van 9
€ 3,59 (inclusief btw)
Voorraad 17 stuks
Overzicht

Daarom is oersuiker geschikt voor waterkefir maken

Dit product wordt ook wel oerzoet, sucanatrapadura of panela rietsuiker genoemd. Het sap van het biologisch geteelde suikerriet wordt gefilterd, ingedampt en vervolgens tot kleine korrels vermalen.

Het heeft verder geen enkele bewerking (dus NIET geraffineerd) ondergaan, waardoor veel waardevolle stoffen - vooral mineralen - behouden blijven.

Ideaal als mineraalrijke voedingsbron voor waterkefir. Let op dat je niet voortdurend of alleen maar oersuiker gebruikt, daarvoor zitten er teveel mineralen in, waar de waterkefircultuur last van kan krijgen (slijmvorming).

 

Voordelen oersuiker t.o.v. witte kristalsuiker

Witte kristalsuiker bevat helemaal geen mineralen, rietsuiker een beetje en oersuiker/oerzoet een heleboel. Daardoor is het geschikt om i.c.m. witte suiker of rietsuiker te gebruiken. Het is niet aan te raden continu alleen maar oersuiker te gebruiken, aangezien de waterkefir dan 'overvoerd' kan worden met mineralen, wat de gezondheid van de waterkefircultuur niet ten goede komt. Met mate gebruiken dus!

Zelf gebruiken wij het i.c.m. rietsuiker in een verhouding van 1 deel oersuiker en 5 tot 10 delen witte- of rietsuiker.

 

Oersuiker: 'langzame' koolhydraten

Deze suikervorm werkt ook een 'langzamere' koolhydraat, als je het vergelijkt met bv. witte en rietsuiker. Geeft dus een minder hoge suikerpiek in het bloedbeeld, daardoor ook een goed alternatief (minder slecht dan gewone en rietsuiker) voor bakken en ander huishoudelijk gebruik.

De smaak is behalve zoet ook wat kruidig/licht zoutig. Dit komt door de aanwezige mineralen. Bij gebruik in taarten of koekjes, verdwijnt deze afwijkende smaak weer.

 

Verschil tussen oerzoet en melasse of melassestroop

Die benaming is wat bekender waarschijnlijk. Eigenlijk is melassestroop de 'natte' variant van oersuiker.

Met dat verschil dat melassestroop, juist doordat het een natte substantie is, veel minder lang houdbaar is. En het doseert een stuk lastiger. Maar ook die kan dus gebruikt worden als voedingsbron. Qua voedingswaarde is er geen verschil t.o.v. oerzoet of oersuiker.

Omdat oersuiker in de praktijk voor waterkefir toch een stuk praktischer werkt als melasse stroop, verkopen wij alleen oersuiker.

 

Productgegevens

Inhoud: 500 gram

Importeur: Nieuwe Band

Biologisch?: Ja

Fairtrade?: Ja

Verpakking: papier

Houdbaar t/m: april 2026 (dus extreem lang houdbaar)

Herkomst: Costa Rica. Wordt verbouwd door een boerencoöperatie. Zij ontvangen hiervoor een fairtrade premie.

 

Voedingswaarde oersuiker

Bevat:

  • calcium

  • ijzer

  • fosfor

  • potassium

  • vitamines A, B1, B2, B6 en C

  • spoorelementen chroom, koper en zink

  • mineralengehalte ongeveer 2,1%

 

Voedingswaarde per 100 gram

energie:1636 kJ (385 kcal)
vet:0 gram
waarvan verzadigd:0 gram
koolhydraten:95,1 gram
suikers:94,2 gram
voedingsvezels:0,68 gram
eiwit:0,8 gram
zout:0,09 gram

 

Allergenen informatie

Van onderstaande stoffen is aangegeven of de oersuiker daarmee in aanraking kan zijn gekomen gedurende het productieproces. Als dat overigens al gebeurt, zal dat in zeer geringe mate zijn. Maar als u allergisch bent, toch goed om te weten.

gluten:mogelijk
schaaldieren:nee
ei:nee
vis:nee
pinda:nee
soja:mogelijk
melk:nee
noten:mogelijk
selderij:nee
mosterd:nee
sesam:mogelijk
sulfiet:nee
lupine:nee
weekdieren:nee
 

Mutatiedatum: 30-08-2024

Barcode
8713326190080

Gewicht
0,6 Kg

Producent/Merk
Nieuwe Band

Eigen product?
Nee

© 2011 - 2024 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel