Wat is kefir eigenlijk?
OverzichtWat is kefir eigenlijk?
Kefir, ook wel vaak anders aangeduid - zie deze kefir spraakverwarrings pagina - is een prachtig probioticum in drankvorm, op basis van gezonde/heilzame gisten en goede melkzuurbacteriën.
Deze produceren melkzuur, wat standaard in de gefermenteerde drank zit en het verricht heilzame werk in uw darmen, want het gros wat u inneemt arriveert levend en wel in de darmen. Ondanks het maagzuur in de maag!
Daarnaast zit het tjokvol met vitaminen, mineralen, anti-oxydanten en enzymes.
Kefir wordt ook in verband gebracht met een aantal gezondheidsvoordelen
Wetenschappelijke studies en onderzoek hebben aangetoond wat kefir in het lichaam doet:
Een verminderd risico op kanker
Een lagere bloeddruk
Een lager cholesterolgehalte
Een verminderd risico op osteoporose
Een verbeterde huidgezondheid
► De relatie tussen kefir en gezondheid
Het begint met levende kefirkorrels
Kefir bestaat in de vorm van verse levende kefirkorrels die zich spontaan vormen en vermenigvuldigen. Levend, want het zit tjokvol met micro-organismen. En deze kefirkorrels op hun beurt produceren weer een levende probiotische drank. Het enige wat u moet doen is de juiste ingrediënten op een juiste wijze bij elkaar brengen.
Op deze pagina voor en over waterkefir en waterkefirkorrels kopen en over melkkefir en melkkefirkorrels, leest u meer over de levende kefirkorrels en hoe ermee om te gaan.
Low budget met probiotica darmen en microbioom vertroetelen
Wilt u levenslang goedkoop en op kinderlijk eenvoudige wijze uw eigen probiotica bereiden met gebruikmaking van deze kefirkorrels?
Dat kan, na een eenmalige zeer bescheiden investering, i.c.m. de voor de kefir noodzakelijke natuurlijke ingrediënten en benodigdheden.
De ingrediënten zijn bij de meeste supermarkten goed verkrijgbaar, maar wij leveren ze ook (biologisch).
Kefir maken is eenvoudig
Bovendien is het heel erg eenvoudig om het te maken, iedereen kan het. Per verwerking kost het u 5 a 10 minuten van uw tijd. Voor melkkefir is dat iedere dag, voor waterkefir om de dag. En als het een keer niet uitkomt, of u gaat een paar dagen weg, dan zijn daar ook eenvoudige oplossingen voor.
Kefir is vooral ook Lekker!
De beide natuurlijke kefirvarianten die er zijn:
Waterkefir is een frisse, lichtzure, tintelende frisdrank met weinig suiker, met oneindig veel receptmogelijkheden.
Wat vind u in deze webwinkel?
Eigenlijk alles voor kefir, maar ook alles wat je er voor nodig hebt en natuurlijk de kennis en ervaring die we hebben. Die delen we graag met een ieder.
Alles wat van belang is om te weten over kefir via Kefir informatie
Achtergrondinformatie over kefir, gezondheid en andere probiotica
1. Benodigdheden voor kefirbereiding
Natuurlijk kunt u bij Kefirshop alles op het gebied van kefir (vers of gedroogd), maar ook alle denkbare benodigdheden, bestellen.
► Benodigdheden om kefir te maken
2. Ook alle benodigde informatie over kefir
Bij Kefirshop vind u algemene informatie m.b.t. het hoe, wat en waarom van kefir. Hoe het verwerkt wordt en wat de toen als er problemen zijn. En de verschillen tussen melkkefir en waterkefir.
Heel in het kort hier:
Melkkefir: Een probiotische zuiveldrank, met een hele lichte tintel en zonder suiker
Waterkefir: Een probiotische calorie-arme wat meer mousserende frisdrank en zonder lactose
3. Gebruiksklare kefir
Vind u dat allemaal te omslachtig, ingewikkeld of u durft het niet goed aan? Ook dan kunt u nog steeds goed en goedkoop gebruiksklare probiotica (o.b.v. melkkefir, waterkefir en kombucha) aanschaffen.
Wel naar verhouding wat duurder dan de verse kefirkorrels, maar met een groter gebruiksgemak en een gegarandeerd en stabiel resultaat. Bovendien toch nog een stuk goedkoper dan de kant en klare (veel te) zoete probioticadrankjes verkrijgbaar in de supermarkt.
Overigens zult u nimmer verse kefirkorrels in de supermarkt aantreffen. Daarvoor moet u toch echt bij een webwinkel als de onze zijn.
Hierboven ziet u respectievelijk melkkefirkorrels en waterkefirkorrels, waarmee u zelf uw probiotische drank kunt maken. Links melkkefirkorrels (bloemkoolachtige roosjes) en recht waterkefir (transparante, wat hardere grillig gevormde korrels).
Mutatiedatum: 13-08-2024