Over ons, Simone en Michel
OverzichtOver ons en hoe het ooit begon...
Eerst even voorstellen, de eerste 'CEO' van Kefirshop:
Simone Kemperman
Begin jaren 80 ben ik opgeleid als verpleegkundige A en heb ook een hele tijd als verpleegkundige gewerkt. Eén van de vakken die ik toen kreeg, was dieet- en voedingsleer. Daar had ik toen een enorme hekel aan. Echter, dat veranderde toen ik in de jaren 90 wat gezondheidsklachten begon te ontwikkelen. Ik kwam er al snel achter dat voeding daar een hele belangrijke negatieve, maar zeker ook positieve rol in kan spelen.
Een eerste kennismaking; het kefir plantje
Mijn man, Michel, kende het 'kefirplantje' nog van vroeger, was er verzot op en was er al tijden naar op zoek. Maar hij kon het nergens vinden, totdat hij het via internet - wat toen nog in de kinderschoenen stond - op de kop wist te tikken. Dat was mijn eerste kennismaking met kefir en die beviel erg goed!
Het hielp mij toen met candidaklachten die ik had en bovendien, mijn bijna dagelijkse beker melkkefir was niet te versmaden.
Waterkefir ontdekt
Een paar jaar later werd daar waterkefir aan toegevoegd. En ja, voor je het weet zwem je in de kefirkorrels. Vrienden, familie, iedereen die mogelijk interesse had was op een gegeven moment wel voorzien. Dus.... Marktplaats op! En inderdaad, het begon te lopen. We kwamen zelf een beetje uit de kosten op die manier, wat wel handig was want gezond eten is nu eenmaal erg duur, vooral als je op voedingsgebied het biologische pad probeert te volgen.
Elkaar helpen
Daarnaast is het toch wel erg prettig om anderen te kunnen helpen met datgene waar jij zo enthousiast over bent. Weer een poosje later maakte mijn man een 'houtje touwtje' website om wat gemakkelijker van ons 'te veel' af te komen. Bovendien kon ik op die manier geïnteresseerden informeren over alle bijzonderheden m.b.t. kefir, maar ook de indianenverhalen die nu eenmaal ook rondgaan rechtzetten, want tjongejonge, wat werden er vreemde, tegenstrijdige en soms ronduit foutieve beweringen gedaan over kefir op internet.
Het doel werd dus: goede, eerlijke voorlichting. Zonder daarbij op de stoel van een arts te gaan zitten. En een superkwaliteit verse kefir leveren tegen betaalbare prijzen, met een goede nazorg en service.
Michel Kemperman
In de jaren 70 was mijn moeder een poosje bezig geweest met melkkefir. Ik snapte er niet zoveel van, maar één ding wist ik wel: het was superlekker! Zoals dat met rages gaan, zo komen en gaan. Zo bleef het een kleine 20 jaar buiten beeld.
Ik ben beroepshalve lange tijd dus met heel andere zaken bezig geweest. Zo was ik ooit eens beeldhouwer/restaurateur, docent informatica, programmeur, systeemontwerper, informatie-analist, systeembeheerder, adviseur, praktijkleermeester kantoorautomatisering, Sr. medewerker ICT. Kortom, uiteindelijk allround automatiseerder op het gebied van kantoorautomatisering.
Het verband tussen kefir en gezondheid
Vanaf midden jaren 90 ben ik me uit interesse gaan verdiepen in kefir; wat het is, wat het doet, hoe het verzorgd moet worden, zijn er gezondheidsvoordelen, zo ja, welke dan en waarom?
Het paste mooi in het gehele plaatje van gezonde voeding waar we - noodgedwongen ook door gezondheidsproblemen - nadrukkelijk mee bezig waren.
Ik kwam er ook snel achter dat er maar weinig informatie beschikbaar was. En wat je wel terug kon vinden was soms ronduit niet waar, of discutabel.
Houwtje touwtje 'webwinkel'
Gedurende mijn ICT tijd, begon Simone aanvankelijk met een nogal spartaans webwinkeltje (in elkaar geflanst met StarOffice en later OpenOffice. Dus html krassen) waarbij klanten via een e-mailtje konden opgeven wat ze wilden hebben: melkkefir, waterkefir of een zeef? Dat was het, meer niet. We verkochten qua kefircultuur, wat we zelf teveel hadden. Het groeit immers!
Professionalisatieslag
Vanaf 2011 volgde een behoorlijke professionalisatieslag: we startten zowaar een 'echte webwinkel', compleet met KvK-inschrijving. Dat begon steeds beter te lopen, zodanig dat ik in april 2018 mijn ICT-baan kon opzeggen.
En nu bestieren we het dus met z'n tweëen. Daarmee werd Kefirshop ook een VOF, dus Kefirshop VOF.
Wat er zoal gebeurt in een webwinkel
Ik hou me vooral bezig met productmanagement, marketing, internet, voorraadbeheer en uiteraard alles wat met ICT te maken heeft (waarvoor Simone zeer dankbaar is!), beheer webwinkel en klantvragen. En ik verwerk iedere dag alle vaten/potten met kefir. Simone is meer van het inpakken, planning, klantcontacten, kwaliteitsbewaking.
Partners EN collega's. Gaat dat wel goed?
Ja dus! Zo vullen we elkaar prima aan en het is nog supergezellig ook! Wat wil je nog meer? Ok, een normaal belegde boterham en tevreden en enthousiaste klanten. Maar daarbuiten? Niets :)
Contact opnemen?
Wilt u contact opnemen? Dat kan, hier vind u onze contactgegevens.
Mutatiedatum: 15-11-2023