Bomvol heerlijke, bruisende recepten
Zelf dranken fermenteren
OverzichtZelf dranken fermenteren boek
Fermenteer (brouw) zelf in een handomdraai de lekkerste probiotische drankjes, van kombucha en kefir tot gemberbier en jun thee, dankzij de handige stap voor stap instructies in dit boek. Kortom; alle soorten gefermenteerde drank komt in dit boek wel voorbij.
Daarnaast vind je ook nuttige tips & trucs en oplossingen voor als het misgaat. Begin er vandaag nog aan! Je zal niet alleen ontdekken hoe leuk het is, maar ook ondervinden hoe je fles na fles je darmen versterkt en je gezondheid verbetert.
Voor gefermenteerde groenten, fruit, melkproducten en meer.
Oordeel Kefirshop
Dit boek is nog niet zo lang op de markt (juni 2021), dus u zult er nog weinig reviews over vinden.
We bieden meerdere boeken aan op het gebied van fermenteren. Dan is het goed om te weten waar dit boek zich in onderscheid. En het onderscheid zich inderdaad en wel op de volgende wijze:
Indeling en structuur
Het boek is eenvoudig en gestructureerd ingedeeld. Allereerst een inleidend stukje waarbij probiotica en de relatie met gezondheid uit de doeken wordt gedaan en waar nodig een stukje theorie.
Niet uitputtend, maar een helder, beknopt verhaal, waardoor je ook enthousiast wordt om er iets mee te willen gaan doen. En daarvoor heb je recepten nodig. En die staan er plenty in!
1. Fermentatiewijzes en illustraties
Na de inleiding volgt er uitleg over de verschillende wijzen van fermenteren en de probiotische drank die dat vervolgens oplevert. Ook het hoe en waarom van fermentatie, ook een tweede fermentatie komt regelmatig terug. Kortom: alle ins en outs die interessant, maar soms ook noodzakelijk zijn om te weten, vind u er in terug.
Geïllustreerd met duidelijke foto's, overzichtkadertjes en een doeltreffend gebruik van bovenkopjes.
2. Recepten en nog eens recepten
Naast de basisreceptuur voor melkkefir, waterkefir, maar ook andere probiotische culturen, volgt er een enorme hoeveelheid recepten (zo'n 100 bladzijden van de 144). Niet alleen voor kefir, maar ook de minder bekende probiotische culturen zoals kombucha, jun, ginger bug, honing mede, viili, etc.
En deze zijn vervolgens eenvoudig per soort/categorie weer te raadplegen door de onmisbare index achterin.
Inkijkexemplaar
Inkijkexemplaar van het Zelf dranken fermenteren boek.
Eén maar...
In het boek zult u foto's zien, waarbij o.a. kefir getoond wordt in een RVS zeef. Wij zijn van mening dat het niet verstandig is om kefir in contact te laten komen met metalen voorwerpen, gezien de contactproblemen die bekend zijn over zure dranken en probiotica die in contact komen met de verschillende RVS legeringen zoals die in omloop zijn. Vooral bij RVS bolzeven.
Meer informatie over de interactie van kefir met metaal vind u hier.
Als u kunststof of bamboe zeven gebruikt, loopt u geen risico.
Fermenteren boek gegevens
Auteur | Felicity Evans |
Uitgever | Deltas |
Soort | Met illustraties |
Taal | Nederlands |
Pagina's | 144 |
Kaft | Softcover |
Gewicht | 0,45 kg |
Druk | 1 |
Datum | Juni 2021 |
NUR | 440 |
ISBN13 | 9789044759518 |
Product breedte | 23,1 mm |
dikte | 14 mm |
lengte | 17,1 mm |
Mutatiedatum: 29-03-2024
Lengte
23,1 cm
Breedte
17,1 cm
Hoogte
1,4 cm
Barcode
9789044759518
Gewicht
0,49 Kg
Producent/Merk
Deltas