Handig om kefirdrank in de koelkast te bewaren
Stevige fles voor kefir, kombucha en junEen stevige steriliseerbare 1 liter fles met maatverdeling en brede schenk opening. Zeer geschikt om kefirdrank in te bewaren. Ook voor 2e fermentatie geschikt. Past in koelkastdeur.
€ 12,95Plastic lepel handig voor kefir
KefirlepelDeze lepel is handig voor:
1. Het omroeren van de melkkefir vóór de oogst, waarna deze veel gemakkelijker te zeven en te verwerken is.
2. Tussentijds in de pot roeren / vruchten er uit halen.
3. Ook handig in de keuken!€ 2,95Om kefirdrank in een fles te schenken
Siliconen vouwbare trechterEen opvouwbare trechter! Het neemt bijzonder weinig ruimte in, i.t.t. de traditionele trechter die overal in de weg ligt en wegrolt. Met handig ophangoog. Van groen siliconen rubber gemaakt, flexibel en stevig.
€ 3,25Fermenteer op kamer temperatuur
Grafeen warmtemat met thermostaatStaat uw kefirpot of fermentatiepot op een wat koudere plek? Dan is deze warmtemat misschien de ideale oplossing voor u om toch uw kefir of kombucha op 'kamertemperatuur' te kunnen bereiden.
Variabel instelbaar, max. 5 Watt.€ 21,75
Alle fermentatie benodigdheden, van biologische ingrediënten tot fermentatiepot
Kefir maken met verse of gedroogde waterkefirkorrels, kefir benodigdheden. Hier kunt u ook andere fermentatie benodigdheden als fermentatiepot met waterslot en plastic kefir zeef kopen. |
Hier vind je alles wat je nodig hebt voor kefir maken en het werken en verwerken van kefir met verse kefirkorrels. Toebehoren voor zowel voor melkkefir als waterkefir. En vers of gedroogde kefir maakt voor de benodigdheden verder niet uit.
Maar ook benodigdheden om kombucha, jun, viili, zuurkool, kimchi of wat dan ook te fermenteren.
Sommige van deze spullen kunnen ook via winkels met brouwerijbenodigdheden gekocht worden. Maar die zijn vaak ingesteld op het verwerken van grote hoeveelheden. Wat wij verkopen is van klein gebruik t/m grootverbruiker (zie ook B2B mogelijkheden).
Fermentatie benodigdheden
Zoals gebruiksklare fermentatiepot met waterslot of pot met luchtslot, in soorten en maten.
Losse waterslotjes, onderdelen en opties, plus gereedschappen om zelf fermentatiepotten te maken.
De verwerking en het bewaren van kefir, meten van zuurtegraad (pH waarde) en restsuikers meten, doe het zelf gereedschap.
En het assortiment blijft groeien :)
Een van de belangrijkere fermenteren benodigdheden; de refractometer meet suiker, dus de restsuikers die achter zijn gebleven ná fermentatie. |
1. Weck benodigdheden
Maar ook benodigdheden als fermentatiepotten, deksels, rubbers en klemmetjes van Weck, karaffen, sapflessen van Lock-Eat, kunststof lepels en grafeen warmtemat met thermostaat (energiezuinig infrarood verwarmen kefir op kamertemperatuur in koele ruimtes).
2. Zelf fermenteren boek, kefir boek en weck boek
Wil je je verder verdiepen in fermenteren, kefir, probiotica en gezondheid en wecken / conserveren, dan bieden we ook een kwaliteitsselectie aan kefir-, fermentatie- en gezondheids boeken.
3. Welke kefir maken benodigdheden zijn verplicht en wat is optioneel?
Per product wordt aangegeven of het echt noodzakelijk is voor het maken en verwerken van de kefir, of dat het optioneel is. Overigens zonder dat deze adviezen commercieel getint zijn ;)
Zoals de plastic kefir zeef kopen, waar moeilijk aan te komen is.
Verder is altijd een aparte afwasborstel per kefirsoort aan te raden. Heb je zowel melkkefir als waterkefir? Dan daarvoor 2 aparte borstels, die met enige regelmaat een heet baking soda badje mogen krijgen, of meegaan in de vaatwasser (goed afspoelen).
Via de Kefir benodigdheden pagina vind je dezelfde informatie, maar dan overzichtelijk bij elkaar.
Wees gerust; wat niet echt nodig is, zullen we ook zeker niet adviseren!
4. Doe het zelf: Zelf van een pot een echte fermentatiepot maken
Benodigde tools om zelf een fermentatie pot te maken. |
We hebben ook de benodigde gereedschappen om goedkoop en eenvoudig van een bestaande pot een heuse fermentatiepot te maken.
5. Suiker meten en zuurgraad meten van fermentatie met resp. refractometer en pH meter
Meten is weten! Als de fermentatie van kefir, jun, kombucha of wat dan ook klaar is, is het handig om te kunnen meten of dat ook werkelijk zo is. Want wellicht zit er nog teveel suiker in? Of is de fermentatie nog niet afgerond en moet het nog wat langer blijven staan?
Dit soort vragen kunnen direct en in een handmomdraai beantwoord worden door de drank van de fermentatie te meten:
► Meer over suiker meten met refractometer en zuurgraad meten met pH meter
6. Biologische ingrediënten
Voor waterkefir maken heb je gedroogde zuidvruchten nodig, die ook nog eens ongezwaveld zijn zodat uw waterkefir cultuur fris en gezond blijft. Wij hebben ze! Maar ook rauwe honing en groene thee voor het maken van jun thee of kombucha thee.
Mutatiedatum: 05-11-2024